Kaupanvahvistaja

Etsitkö kaupanvahvistajaa?

Kaupanvahvistaja - Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen

Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja, tunnus 402000/1363. Toimialueena Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Kauppakirja, lahjakirja tai muu luovutuskirja voidaan allekirjoittaa ja vahvistaa pankissa, kotona, kahvilassa, kirjastossa tai muussa julkisessa tilassa tai toimistollani Espoossa. Palvelen joustavasti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Varaa kaupanvahvistusaika 040-8254230 tai monika@cohen.fi.

 • Kaupanvahvistajan palkkio on 120 € + mahdolliset matkakulut 20 €. Palkkio maksetaan allekirjoitus ja vahvistustilaisuudessa joko käteisellä tai Mobilepayllä.
 • Yleensä kaupanvahvistajan palkkio maksetaan puoliksi osapuolten kesken, mutta toki osapuolet voivat sopia, että toinen maksaa koko kaupanvahvistuspalkkion.

Milloin kaupanvahvistajaa tarvitaan?

Kaupanvahvistajan tulee todistaa oikeaksi seuraavat kiinteää omaisuutta koskevat luovutukset: kauppa tai sen esisopimus, lahja, vaihto, jakosopimus ja apportti (osakkeiden merkintä muuta omaisuutta kuin rahaa vastaan). Tämä koskee myös luovutusten korjauksia, täydennyksiä ja purkuja.

Luovutuksen kohteena voi olla koko kiinteistö, sen määräosa tai määräala sekä myös osuus yhteisiin maa- ja vesialueisiin.

Kaupanvahvistaja pyydetään luovutus/kaupantekotilaisuuteen ostajan (kiinteistön luovutuksensaajan), myyjän (kiinteistön luovuttajan), kiinteistönvälittäjän tai asiamiehen toimesta. Kaupanvahvistaja on tutustunut vaadittaviin asiakirjoihin, tarkastaa kauppakirjan, hyväksyy allekirjoituksellaan kaupan ja tekee siirtomerkinnät maanmittauslaitoksen rekisteriin.

Kaupanvahvistuksessa kaupanvahvistaja vahvistaa kiinteistön luovutuksen kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Jos joku osapuolista ei pääse paikalle, hän voi valtuuttaa valtakirjalla toisen henkilön puolestaan. Ilman kaupanvahvistajan tekemää kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön eli virallisesti omistajuus ei ole siirtynyt.

Kaupanvahvistuksen tilaaminen

 • Soita 040-8254230 tai lähetä sähköposti monika@cohen.fi ja varaa kaupanvahvistusaika.
 • Lähetä kauppakirja, lahjakirja tai muu luovutuskirja sähköpostiini monika@cohen.fi ja liitä mukaan alle 3kk vanha kiinteistörekisteriote, lainhuutotodistus ja rasitustodistus.

Voin tarvittaessa eri korvauksella laatia kauppakirjan, valtakirjan ja/tai tilata rekisteriotteet.

Mikäli teet luovutuskirjan itse, muista laittaa loppuun kaupanvahvistajan lauseke:

Kaupanvahvistajana todistan, että (myyjän/myyjien nimi) luovuttajana ja (ostajan/ostajien nimi) luovutuksensaajana ovat allekirjoittaneet tämän luovutuskirjan, ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä luovutusta vahvistettaessa. Olen tarkistanut allekirjoittajien henkilöllisyyden ja todennut, että luovutuskirja on tehty maakaaren 2 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla.

Paikka ja aika edellä mainitut

Kaupanvahvistajan allekirjoitus
Nimenselvennys Monika Cohen
Virka-asema Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja
Kaupanvahvistajan tunnus 402000/1363

Kaupanvahvistustilaisuus

 • Kauppakirjoja allekirjoitetaan vähintään kolme kappaletta; ostajalle/luovutuksen saajalle, myyjälle/luovuttajalle ja kaupanvahvistajalle.
 • Osapuolilla on oltava henkilötodistukset tai passit mukana tilaisuudessa.
 • Kaupanvahvistaja tarkastaa henkilöllisyydet, osapuolet allekirjoittavat luovutuskirjat ja kaupanvahvistaja vahvistaa luovutuskirjat.
 • Kaupanvahvistajan palkkio maksetaan käteisellä tai mobilepayllä.
 • Vahvistus kestää n. 15-30 minuuttia. Rahansiirtoihin, kuten kauppasumman maksuun ja varainsiirtoveron maksuun on hyvä varata hieman lisäaikaa.

Lainhuudon hakeminen luovutuksen saajalle

 • Kaupanvahvistaja voi laittaa lainhuudon vireille luovutuksen saajan puolesta luovutusilmoitusta tehdessään. Luovutuksen saaja voi hakea sen myös itse tai pyytää pankkia hoitamaan asian.
 • Varainsiirtovero on maksettava 6 kk kuluessa luovutuskirjan allekirjoittamisesta, mutta suositeltavaa on maksaa se heti, sillä lainhuuto voidaan ratkaista maanmittauslaitoksella vasta kun varainsiirtovero näkyy maksettuna. Sen voi maksaa omaveron (https://www.vero.fi/sahkoiset-asiointipalvelut/omavero/) kautta tai pyytää pankkia maksamaan, jolloin oma henkilökohtainen varainsiirtoveron viitenumero on katsottava omaverosta.